Перезавантаження відпочинком на Золотому Пляжі в Орлівщині

108
0
великий басейн готель-курорт Золотий Пляж

Поїздка до парк-готелю Золотий Пляж у селі Орлівщина Дніпропетровської області стала для мене справжнім відкриттям місця, де можна повноцінно відпочити в спекотні літні дні.

По-перше, я очікував виключно пляжного відпочинку біля басейну або на березі річки, а за фактом тут виявився величезний комплекс для любителів різного роду заміських розваг.

Давайте я розповім, що ж собою являє Золотий Пляж в Орловщині!

Відео-відгук готелю Золотий Пляж

Їдемо відпочивати за місто з Дніпра

Як будь-який театр починається з вішалки – турбаза зі стоянки. Серед лісу для величезного потоку відпочивальників зробили не просто майданчик для машин, а цілі вулиці. І між дерев проклали доріжки з каменю, на яких можна проїхати та на узбіччі поставити машину. Загалом, місця вистачить для всіх, які б тут черги не стояли.

озеро на курорті Золотий Пляж
Тут можна лежати, а можна робити фото

На території Золотого Пляжу

Територія Золотого Пляжу величезна і постійно зростає. При вході нас зустріли суворим контролем. Сюди не можна заходити зі своєю водою та їжею. Її на вході просто-напросто забирають, пропонуючи пити місцеву воду з кулерів (безкоштовно), а їжу купувати на фудкортах. Про їжу я розповім пізніше – для неї потрібен окремий розділ.

територія курорту Золотий Пляж
Набережна вздовж річки

Палити тут теж не можна де попало – для цього є спеціально відведені місця, і згідно з правилами гостя можуть попросити покинути готель через це порушення!

І ось, пройшовши контроль після здачі їжі, опиняємося в приймальні. Тут дівчата і хлопці з комп’ютерами видають браслети на вхід. Залежно від того, з якою метою сюди прийшли – браслети різного кольору з різною вартістю – погуляти біля басейну, пожити в готелі, сходити в аквапарк, зайнятися лазінням у підвісному парку – треба тільки добре дивитися на всі боки й піднімати голову вгору – тоді все можна побачити.

Вхід оплачено, і за турнікетом відкриваються нові локації! Є місця, де ще будуються нові домівки для постояльців, і серед цього всього вільно ходять тварини: від простих і екзотичних курей, павичів, качок і гусей до бізонів і оленів (бізона до речі не помітили) і навіть було дитинча кенгуру.

Мені здалося, що раніше тут уже була турбаза, але тільки зараз те, що залишилося від радянської спадщини, серйозно перебудували й модернізували, а також значно розширили. На доказ цього я бачив явно стару споруду чогось схожого на літній театр – і доступ до неї якраз був закритий.

Ще на території ми зустріли тварин у закритих вольєрах. Також для зручності туристів тут їздять електро автобуси на електричних батареях. Є місця, де можна орендувати велосипеди та кататися самостійно. Причому для автобусів і велосипедів, для пішоходів виділено окремі дороги і краще не порушувати правил. Скрізь стоять покажчики до різних локацій.

Басейни на Золотому Пляжі та річковий пляж

Загалом у парку-готелі 3 басейни. Перший розташований недалеко від входу біля озера з бунгало. Він компактний і біля нього не так багато лежаків. Поруч із басейном є бар і кілька красивих локацій, де можна подивитися на качечок, прогулятися набережною озера, зробити фото в красивих гамаках.

маленький басейн На Золотому Пляжі
Маленький бассейн

Великий басейн трохи далі. Для цього необхідно перейти через пішохідний міст, і ми опиняємося на території, яку тільки-тільки обживають. Великий басейн відкрили 22 червня 2024 року. Тут величезна кількість лежаків у кілька рядів – є навіть лежаки на траві за зоною басейну.

великий басейн готель-курорт Золотий Пляж
Великий басейн

Звісно поруч є роздягальні та туалети. Фудкорт для перекусу. Великий басейн має глибину від 1,4 до 1,6 метра. Він сполучається з менш глибоким дитячим басейном. Вода тут приємного кольору, за температурою – не тепла. На басейні є острівець до якого можна дістатися тільки вбрід.

Великий басейн на Золотому Пляжі – чудова локація для фото, особливо для дівчат.

Кому не хочеться відпочивати на басейні – ласкаво просимо на пляж на річці. Тут менше людей, тихіше, проте є місце, де можна купити морозиво, зняти катамаран або пострибати на великій надувній гірці просто посеред Самари. Є ще катання на моторних човнах.

річковий пляж Золотий Пляж
Пляж на Самарі. Золотий Пляж

Після велелюдного і галасливого басейну це просто порятунок для людського комфорту.

Аквапарк на Золотому Пляжі

Мені не вдалося потрапити в аквапарк і я його бачив, проходячи біля головного корпусу. Аквапарк був обнесений парканом, там свої басейни, лежаки, і щоб туди потрапити, треба мати браслет відповідного кольору – це коштує дорожче, ніж просто денне відвідування території.

Пор відчуттям, аквапарк на Золотому Пляжі не надто великий, проте побудувати серед лісу такий об’єкт, як на мене – вже заслуговує на повагу.

Їжа на турбазі

Як я писав, на вході просять показати сумку і залишити всі рідини – напевно, так борються з пронесенням алкоголю в готель. Можливо алкоголь є в ресторані, де живуть люди, а може й ні.

іжа на Золотом Пляжі
“Конфісковані” пляшки з водою

Точно можна сказати, що в парку-готелі Золотий Пляж виключно вегетаріанська їжа. Її купити можна на фудкортах. Окремо невеликий вибір страв – хот-дог, штрудель, кава, коктейлі. А є і шведська лінія. За єдину вартість можна взяти стільки скільки завгодно їжі – звісно ж вегетаріанської.

Ціни на їжу на Зотолому Пляжі можна подивитися на фото нижче

Я думаю, що це цінності власників готелю і вони так намагаються прищепити їх своїм гостям.

Готель Золотий Пляж в Орлівщині

На Золотий Пляж приїжджають не тільки відпочити біля басейну, а й пожити в тихій обстановці серед лісу. Тут є багато категорій номерів і гуляючи територією я побачив кілька локацій, де живуть люди.

Основний корпус розташований біля аквапарку. Це велика багатоповерхова будівля з прозорими стінами. Поруч є менший і тут же ресторан (може там є алкоголь і м’ясо?).

Золотий Пляж Орловщина готель
Великий корпус для постояльців

Ще будинки є на озері – там де перший невеликий басейн. Вони стоять на окремому березі на тихій вуличці, і доступ до неї тільки в тих, хто живе в цих номерах. Будинки красиві зі склом “в підлогу”.

готель Золотий Пляж в Орловщині
Будиночки на озері

Відчуття від відвідування парку-готелю Золотий Пляж

Особисто мені сподобалося гуляти і відпочивати на Золотому Пляжі. По-перше, тут є парковка, на якій явно поміститься багато автомобілів, і ніхто з новоприбулих гостей не буде обділеним.

По-друге, на території просторо і комфортно, прохолодно, багато емоцій подарують тварини і благоустрій.

З не дуже приємних моментів – це великі черги до туалетів і перевдягалень – особливо жіночих. Також від багатьох людей чув нарікання в бік вегетаріанської їжі – потрібно їхати добре поївши і неможливості взяти свою воду – не всім може сподобатися місцева вода з кулера. Тут можна зрозуміти власників. У парку не потрібні п’яні люди і вони мають право встановлювати свої правила, зокрема і щодо їжі.

https://jenyatravels.com/pro-mene/

Jenya Travels

Мене звуть Женя. Я подорожую по Україні та світу і розповідаю історії.
Простою мовою, без занудства та сухих фактів - цікаво про нецікаві місця.
Побував більше ніж на 100 точках на мапі!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *